Світ
11 січня 2016
У Мережі сперечаються через щеплення доньки Цукерберга
Засновник Фейсбуку, мільярдер Марк Цукерберг, розповів про те, що зробив 1,5-місячної дочки Макс щеплення.
news-image
«Візит до лікаря - час для вакцинації», - написав у своєму блозі Марк Цукерберг і виклав фото з малятком.

На знімку дівчинка, одягнена в яскравий комбінезон, разом з батьком чекає своєї черги до лікаря. Фото Марк Цукерберг розмістив у Facebook, передає «Є!».

На даний момент публікація набрала 3 млн лайків і викликала активне обговорення - до запису залишено майже 70000 коментарів. Одні блогери висловили подяку мільярдерові за те, що він вакцинує доньку, піклується як про її здоров'я, але й про здоров'я інших малюків:

«Ось приклад розумної людини, яка не страждає упередженнями і думає про здоров'я дочки», «Молодець тато! Піклується про свою доню».

Інші ж попередили знаменитого батька про небезпеки, які, на їхню думку, таять у собі щеплення.

«Вакцини - неефективні! У такому маленькому віці вони завдають швидше шкоду, ніж користь»,«Навіть якщо вакцини не призводять до синдрому раптової дитячої смертності, то ризик аутизму все ще високий. Всі вже забули історію дівчинки Ханни Полінг, а вона, між іншим, захворіла аутизмом саме після щеплення, і її батьки через суд довели це!»

Втім, навряд чи Цукерберг стане прислухатися до цих порад. Швидше за все, питання про вакцинацію дочки він обдумав заздалегідь, і міняти свого рішення не буде.

Нагадаємо, що 31-річний Марк Цукерберг вперше став батьком у кінці минулого року. Доньку народила його дружина Прісцилла Чан.