Політика
11 січня 2016
Суд виправдав мера Дебальцеве, який організовував референдум для "ДНР"
Посадити за грати Володимира Проценка обіцяв міністр МВС Арсен Аваков.
news-image

Міський суд міста Костянтинівка визнав невинним екс-мера Дебальцеве Володимира Проценко, який звинувачувався у організації референдуму за незалежність Донбасу 11 травня 2014 року, повідомляє ресурс "Четверта влада", інформує «Є!».

Вирок суду зазначив, що на території міста була організована терористична організація "ДНР", яка вчиняла акти тероризму й порушувала законодавство. Тодішній мер міста Проценко провів 74 сесію Дебальцевської міськради 6 скликання, на якій було ухвалене рішення провести у місті референдум про надання "Донбаській народній республіці" статусу незалежної. Повідомлялося, що на сесії чільник міста особисто робив заклики про проведення сепаратистського референдуму.

Однак Проценко на суді свою провину не визнав. Він переконував, що озброєні люди захопили будівлю міськради, не пропускали працівників на свої робочі місця й саме вони організували референдум. Екс-мер наголосив, що до сесійної зали його проводили озброєні бойовики. Тому він був вимушений виділити приміщення для проведення плебісциту.

Суд повірив словам Володимира Проценка й визнав його невинним.