Політика
12 січня 2016
Верховний Суд підтримав зміни до Конституції щодо правосуддя
Пленум Верховного Суду України підтримав зміни до Конституції України в частині правосуддя, але висловив при цьому деякі зауваження і пропозиції.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на РБК-Україна, про відповідне рішення ВСУ заявив голова відомства Ярослав Романюк під час розгляду Конституційним судом проекту змін до Конституції в частині правосуддя.

В цілому пленум Верховного Суду України схвалює ці пропозиції щодо змін до Конституції України, запропоновані президентом України як суб'єктом права законодавчої ініціативи. Хоча пленум Верховного Суду висловив і певні зауваження та пропозиції, - зазначив Романюк. - Ці зауваження, пропозиції спрямовані на вдосконалення даного законопроекту на поліпшення врегулювання правовідносин у сфері судоустрою та судочинства. Але як саме регулювати ті чи інші суспільні правовідносини, норми приймати, які норми міняти, вирішувати, чи є вони доцільними, чи є вони виправданими, чи є вони своєчасними - це виключне право законодавчого органу, Верховної Ради України".

За словами голови ВСУ, "Проект Закону України" Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) відповідає вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Читайте також: Порошенко зустрічався з Гризловим - джерело