Суспільство
13 січня 2016
Відомий оперний співак з Іспанії заявив, що головна проблема Європи - біженці
Пласідо Домінго в інтерв'ю російському LifeNews зазначив, що для його країни прийом вимушених переселенців є найважчим завданням.
news-image

Знаменитий оперний співак Пласідо Домінго в ексклюзивному інтерв'ю LifeNews зазначив, що проблема напливу мігрантів з країн Близького Сходу та Північної Африки стоїть дуже гостро для країн Європи, особливо не самих багатих, на прикладі його рідній Іспанії, передає «Є!».

На його думку, більшість країн Європи просто не в змозі розмістити у себе таку кількість вимушених переселенців.

Я розумію всі проблеми, що потрібно вирішувати питання біженців, але, на жаль, для великого числа країн це просто неможливо - прийняти таку кількість вимушених переселенців. У нас в Іспанії, наприклад, багато хто сидить без роботи, людям і так важко. Цей наплив мігрантів - реальна проблема для всіх, - сказав співак.

Також Домінго зазначив, що він проти сепаратизму окремих іспанських провінцій і дуже сподівається, що Каталонія ніколи не буде оголошувати про свою незалежність, а залишиться в складі Іспанії.

Я іспанець. У нас багато прекрасних народів у країні - баски, галли, каталонці, і це здорово, що ми всі разом. У нас спільні віра, культура, фольклор, їжа і те, що нас усіх об'єднує - це Іспанія. Я вважаю, що Каталонія повинна залишатися частиною Іспанії. Я сам з Мадрида, але мій батько родом з Каталонії, а мати з Арагона. Зараз йде багато розмов про сепаратизм, відділенні, але я сподіваюся, що цього ніколи не станеться і ми з каталонцями залишимося в одній країні, - сказав Пласідо.

Раніше в російських ЗМІ повідомлялось, що Пласідо Домінго хоче просити про російське громадянство. Зараз співак знаходиться в Росії в рамках світового турне. В інтерв'ю місцевим виданням він спростував такі чутки, і заявив, що в нього "таких планів немає".

Читайте також: У Фінляндії підпалили центр для біженців