Світ
13 січня 2016
Стівен Сігал отримав громадянство Сербії
Актор збирається відновити в Белграді буддійський храм.
news-image

Американський актор Стівен Сігал, який отримав громадянство Сербії, заявив, що хоче взяти участь у відбудові найстарішого в Європі калмицького буддистського храму, що постраждав під час битви за Белград в 1944 році і згодом був знищений, повідомляє РІА "Новости", передає «Є!».

Кілька днів тому сербський прем'єр Александар Вучич вручив Сігалу громадянський та закордонний паспорти Республіки Сербія.

"Я прийняв громадянство Сербії не для того, щоб представляти цю країну за кордоном. Я переконаний, що я можу багато чого зробити для Сербії в самій Сербії", - сказав знаменитий голлівудський кіноактор і майстер бойових мистецтв.

Коломацький буддійський храм діяв в Белграді в 1928-1944 роках і обслуговував духовні потреби калмицьких емігрантів, які втекли від Громадянської війни. Храм був частково зруйнований під час битви за Белград і через кілька років знесений. Храм часто називають "першим буддійським храмом в Європі".

"Я зараз займаюся дослідженнями долі калмицького народу, бачив деякі документи. І якщо це правда, то я із задоволенням зайнявся б цією справою, якщо отримаю" добро "від сербського прем'єра", - заявив актор, котрий давно сповідує буддизм.

Актор планує знімати в Сербії кіно, хоче привести у країну "Голлівуд".