Світ
13 січня 2016
Путін запропонував Обамі об'єднатися проти ІГІЛ
У Кремлі стверджують, що президенти країн провели телефонну розмову.
news-image

Президент Росії Володимир Путін запропонував главі США Бараку Обамі створити широку коаліцію для боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це Путін заявив у телефонній розмові з американським президентом. Розмова відбулася за ініціативою американської сторони, йдеться на сайті Кремля, повідомляє «Є!».

За інформацією повідомлення, глави держав обговорили питання конфлікту на сході України, близькосхідну проблематику з акцентом на пошук шляхів вирішення сирійської кризи, а також ситуацію на Корейському півострові. Обидва президенти обіцяли надалі контактувати з української теми. Путін сказав, що Київ повинен дотримуватись Мінських домовленостей і домовлятися з Донбасом. Що на це відповів Обама, не зазначається.

Була обговорена президентами думка, що необхідна підтримка зусиль ООН з організації наприкінці січня в Женеві переговорів представників сирійського уряду і опозиції. Путін сказав про необхідність створення широкої коаліції для боротьби з "Ісламським державою" та іншими екстремістськими організаціями.

"Бесіда носила відвертий і діловий характер", - йдеться на сайті Кремля.

Розмова йшла також про конфлікт між Саудівською Аравією та Іраном. А також стосовно випробування КНДР водневої бомби.