Події
14 січня 2016
Росія погодилася обміняти ГРУшників на Сенцова та Кольченка
Правозахисник російського окупанта Олександра Александрова Юрій Грабовський заявив, що спілкувався з переговірником Володимиром Рубаном про можливий обмін затриманих російських військових на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченко або українську льотчицю Надію Савченко.
news-image

Як повідомляє «Є!» із посиланням на "Радіо свобода", Грабовський зауважив, що це питання поки закрите, але підтримує ініціативу обміну.

Володимир Рубан, голова центру звільнення полонених підтвердив інформацію про цю розмову з адвокатами і зазначив, що в Росії погодилися на обмін Сенцова і Кольченко на військових Александрова і Єрофєєва.

Центра на зустрічі у Мінську отримав відповідну пропозицію обміну Сенцова на Єрофєєва, але українці запропонували обміняти двох полонених на ГРУшників.

Переговорщики з боку Росії погодилися на такий обмін, - зазначив Рубан, - Схема основного обміну не може бути застосована, поки не буде вироку Александрову і Єрофееву. Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін - вони будуть відбувати покарання на своїй батьківщині. При якісь гарантії дипломати обміняються вже не заручниками, чи не військовополоненими, а засудженими , і кожен поїде у свою країну, а там ще повинен отримати помилування".

За словами генерала, також існує можливість обміну російських спецназівців на Надію Савченко, такий обмін може відбутися в будь-який момент за наявності політичної волі з обох сторін, але він може статися і після вироку суду.

Читайте також: У результаті терактів в Індонезії загинуло 17 осіб