Події
14 січня 2016
Нідерланди заявили про можливість створення міжнародного трибуналу по Боїнгу 777
З метою кримінального переслідування винних у катастрофі малайзійського Боїнгу рейсу МН17 на Донбасі може бути створений міжнародний трибунал.
news-image

Про це заявив у четвер глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс, передає «Є!».

Пасажирський Боїнг 777 компанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала Лумпур рейсом-MH17, був збитий 17 липня минулого року в Донецькій області. Загинули 298 чоловік. 

Прокурорське розслідування ведеться дуже активно На цій базі ми будемо вирішувати в найближчі місяці з залученими країнами щодо перебування найкращого механізму для (кримінального - прим. ред) переслідування відповідальних на національному рівні або за допомогою створення країнами спільного суду Залежно від ходу розслідування ми прийматимемо рішення з іншими колегами, - сказав він, виступаючи в Європарламенті в Брюсселі.

Нагадаємо, Рада безпеки Нідерландів 13 жовтня 2015 року представила підсумки розслідування авіакатастрофи малайзійського Боїнг 777, що летів у Нідерланди рейсом MH17. У доповіді наголошується, що крах авіалайнера було викликано вибухом біля лівого борту бойової частини типу 9Н314М, встановленої на ракеті серії 9М38, пущеної з системи "Бук". Міжнародна спільнота і Київ вважають, що система "Бук" знаходилася на території, підконтрольної проросійським бойовикам.  Проте російська сторона звинувачує українських військових у збитті літака. 

Читайте також: Міжнародні слідчі: Малазійський Боїнг був збитий російським "Буком" з території терористів