Київ
15 січня 2016
Віталій Кличко прогулявся столичним Різдвяним містечком разом з організатором новорічного ярмарку в Берліні (відео)
Мер пообіцяв, що наступного року Різдвяний ярмарок у Києві буде ще кращим.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко відвідав Софійську площу і показав столичне Різдвяне містечко організатору новорічного ярмарку в Берліні Томмі Ербе, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

У грудні минулого року я брав участь в урочистому відкритті різдвяного ярмарку у Берліні біля палацу Шарлоттенбург. Це один з найбільших різдвяних ярмарків у Німеччині. Там був представлений український павільйон, і всі берлінці мали можливість ознайомитися з нашою культурою і традиціями. І я дуже радий, що сьогодні представники Німеччини приїхали до нас, – сказав Віталій Кличко.

Мер зауважив, що Київ з минулого року започаткував новий європейський формат святкування Різдва і Нового року зі збереженням українських традицій. І пообіцяв, що наступного року Різдвяний ярмарок у Києві буде ще кращим.

Віталій Кличко подякував гостям з Берліну за візит та благодійну допомогу організації «Діти Донбасу».

Наш проект називається «Київ зустрічає Берлін». Цей проект означає, що Київ та Берлін – це європейські партнери. Вже протягом 5-ти років ми запрошуємо з України до Берліна «янголів світла», які символізують мир та порозуміння між нашими країнами, – зазначив Томмі Ербе.

Він передав голові благодійної організації «Діти Донбасу» чек на суму 5000 євро – благодійні кошти, зібрані у Берліні протягом різдвяного ярмарку.

Багато дітей в Україні сьогодні не можуть відвідати різдвяний ярмарок, вони перебувають у зоні конфлікту. І зараз цей чек у 5 тисяч євро, який нам передає Томмі, ми передаємо благодійній організації, щоби на ці гроші були куплені подарунки для дітей, які цього потребують. Щоби диво обов’язково було в житті кожної дитини, – підкреслив Віталій Кличко.

Після цього мер разом з гостями з Берліну відвідали німецький павільйон, розташований на київському Різдвяному ярмарку.

Мер зазначив, що всі гроші, які отримають представники німецького павільйону під час свят у Києві, будуть скеровані на благодійність.

Віталій Кличко додав, що різдвяний ярмарок у Києві вже відвідали 2 млн осіб.

Читайте також: Київська влада не стала чекати на перевищення епідеміологічного порогу та ввела карантин