Події
15 січня 2016
Нуланд може зустрітися з куратором бойовиків Сурковим - ЗМІ
Сьогодні, 15 січня, в Калінінграді може відбутися зустріч заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд і помічника президента РФ Владислава Суркова, якого називають куратором бойовиків на Донбасі
news-image

Ключовою темою намічених переговорів має стати реалізація Комплексу заходів по виконанню Мінських угод з врегулювання на Донбасі. За рік з 13 його положень повністю не виконано жодне, пише «Є!» з посиланням на російський Комерсант.

Відзначається, що Калінінград в якості місця консультацій вибрано не випадково: з вчорашнього дня Нуланд знаходиться у литовському Тракаї, де в ході форуму "Снігова зустріч" обговорюються проблеми євроатлантичної безпеки. Приїхати в Литву Сурков не може — він знаходиться в списку санкцій ЄС.

Нагадаємо, ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко раніше заявляв, що Сурков "допомагав бойовикам з самого початку війни на Донбасі".

Неофіційно Владислава Суркова називають куратором бойовиків і режисером "руської весни" на Донбасі.

Раніше представник РФ в Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України Борис Гризлов під час візиту в Київ привозив пропозиції Кремля щодо завершення війни на Донбасі.

Читайте також: СБУ заборонила скандальному помічнику Путіна Суркову в'їзд в Україну