"Росія - країна, яка програла" - головний економіст РФ
Росія програла конкуренцію у світовій економіці, заявив президент російського Ощадбанку Герман Греф.
news-image

Також він заявив на майданчику "Майбутнє неможливого" гайдарівського форуму в Москві, що відставання Росії від передових країн загрожує стати більше, ніж за часів промислової революції, передає «Є!» з посиланням на "Ведомости".

На його думку, настав кінець нафтового століття і єдиний шанс країни - тріада "наука - освіта - бізнес" при зміні всіх державних інститутів, передав слова Грефа Анатолій Чубайс. Точна фраза: "при корінний зміні якості всіх державних інститутів", передав сам президент Ощадбанку "Ведомостям" через представника.

Ми програли конкуренцію, треба чесно сказати. І це технологічне поневолення - ми опинилися в числі країн, які програють, в списку країн-дауншифтерів. Країни і люди, які зуміли адаптуватися вчасно і проінвестувати в це, - вони переможці. Країни, які не встигли адаптуватися до власної економіки, і всю соціальну систему, і всі інститути, - вони будуть програвати. Розрив буде більше, ніж під час минулої індустріальної революції, - передало RNS слова Грефа.

Щоб виправити ситуацію, він закликав починати з глибинної зміни моделі освіти - від дитсадка до вузу, відмовитися від "старої радянської системи освіти - напіхіванія дітей колосальним обсягом інформації" і включитися в технологічну революцію.

Перенесення існуючої моделі в i-learning проблеми не вирішує, зазначив він.

Не вірю в науку, не пов'язану з практикою, в освіту, не пов'язану з практикою, в бізнес, не пов'язаний з наукою і освітою, - підкреслив президент Ощадбанку.

 

Читайте також: Міністр фінансів Росії: На країну чекає повторення кризи 1998 року