Світ
16 січня 2016
Австрія відмовляється від Шенгену через мігрантів
Влада вводить посилений контроль на кордонах країни.
news-image

Міграційна криза в Європі змусила владу Австрії припинити дію Шенгенської угоди. Відень посилив контроль на кордонах, де особлива увага приділятиметься приїжджим з країн Близького Сходу і Африки. І як заявив австрійський канцлер Вернер Файманн в інтерв'ю виданню «Остеррайх», всі громадяни, що не мають права на притулок, будуть негайно депортовані, пише «Є!».

За даними МВС країни, в 2015 році притулку в Австрії попросили 90000 біженців з Близького Сходу, що втричі більше, ніж у минулому. Для країни з населенням трохи більше 8 мільйонів чоловік це колосальна цифра.

Канцлер Файман неодноразово підкреслював всю складність ситуації і заявляв, що владі, можливо, доведеться «перейти до плану Б», реалізувавши цілий пакет екстрених пропозицій для посилення міграційної політики. Ймовірно, вихід з Шенгену і став першим радикальним заходом з «плану Б» Вернера Файмана.

Нагадаємо, раніше поліція Австрії та Швейцарії оприлюднила дані про випадки нападу на жінок з боку мігрантів. Згідно з опублікованою в ЗМІ інформацією, випадки, подібні до новорічного інциденту в Кельні, повторилися і в інших містах Європи.