Події
18 січня 2016
У Росії будуть розпаковувати посилки з-за кордону
Посилки з-за кордону будуть перевіряти на предмет контрафакту.
news-image

Асоціація компаній інтернет-торгівлі (АКІТ), що об'єднує російських рітейлерів, планує домовитися з Федеральною митною службою (ФМС) про розпакування не менше 5% посилок з-за кордону і їх перевірці на предмет контрафакту, повідомляє «Є!» з посиланням на газету «Коммерсант» та президента асоціації Олексія Федорова.

Федоров повідомив, що розмова з митницею пройде на цьому тижні. До переговорів АКІТ хоче залучити «Пошту Росії». 20 січня сторони проведуть спільну закриту логістичну конференцію.

На даний момент митники перевіряють посилки на місцях міжнародного поштового обміну за допомогою рентгенівського апарата. Як повідомили в прес-службі ФТС, якщо у співробітника виникають підозри або оперативна інформація, що в посилці знаходиться щось заборонене, він може розпакувати її в присутності понятих. Нормативів з перевірочного розпакування посилок не існує.

За словами Федорова, у разі наявності підробки в посилці необхідно викликати представника виробника на експертизу і, якщо буде визначена підробка, конфіскувати і знищувати товар.

Споживач не повинен бути покараний: він міг не знати, що купує підробку, - зазначив президент АКІТ.

Він також додав, що, якщо продавець не потрапляє під юрисдикцію Росії, асоціація буде звертатися в компетентні органи за місцем її знаходження та вимагати покарання згідно місцевим і міжнародним правилам.

Читайте також: "Пошта Росії" помилково доставила московським поліцейським 5 кілограмів "спайсу"