Події
18 січня 2016
Правозахисники просять Путіна звільнити Кадирова
Приводом стали різкі висловлювання Рамзана Кадирова та його оточення.
news-image

Рада з прав людини при президенті розглядає питання про підготовку доповіді Володимиру Путіну про висловлювання Рамзана Кадирова і його оточення. Про це Дощу повідомив заступник голови Ради Євген Бобров.

Рада з прав людини при президенті розглядає питання про підготовку доповіді Володимиру Путіну про висловлювання Рамзана Кадирова і його оточення. Про це російському телеканалу "Дождь" повідомив заступник голови Ради Євген Бобров, передає «Є!».

РПЛ попросить президента відреагувати на заяви Кадирова з варіантом його відставки.

За словами Боброва, в РПЛ розробляють концепцію поводження. Експерти аналізують опубліковані заяви.

Ці дії, які розв'язують постійно агресію, вони, звичайно, неприпустимі, їм має бути дана оцінка президентом, - вважає Бобров.

Правозахисник не виключив, що РПЛ також запропонує Генеральному прокурору перевірити висловлювання представників Чечні на предмет ознак складу злочину.

Найжорсткішим варіантом реакції президента Бобров назвав зняття Рамзана Кадирова з посади глави Чеченської республіки. Втім, на його думку, після першого звернення відставка навряд чи послідує.

Швидше за все, на перший раз президент не відреагує, але відмітки там собі зробить, що якщо і РПЛ конкретні дані висловлює, підкріплені доказами, то потрібно буде попросити Генпрокурора перевірити в заявах ознаки складу злочину, - сказав він.

Нагадаємо, глава Чечні Рамзан Кадиров у вівторок, 12 січня, сказав, що позасистемна опозиція намагається розхитати ситуацію в Росії замість того, щоб спільно з керівництвом держави зайнятися пошуком виходу з кризи.

Представники так званої позасистемної опозиції намагаються нажитися на складній економічній ситуації. До таких людей потрібно ставитися як до ворогів народу, як до зрадників. У них немає нічого святого, - сказав він на зустрічі з журналістами в Грозному напередодні Дня російського друку.

Минулого тижня російські правозахисники та інші громадські діячі написали відкриту заяву про необхідність відставки Кадирова.

Читайте також: "Кадиров - ганьба Росії": у російських соцмережах розпочався політичний флешмоб