Події
18 січня 2016
У Мінську не обговорювали передачу російських ГРУшників - Ірина Геращенко
Ніяких рішень про передачу російських ГРУшники під час засідань Тристоронньої контактної групи в Мінську не приймалося.
news-image

Про це написала Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбук,  передає «Є!».

Так само правда, що ніколи в Мінську за прізвищами не обговорювалася подальша, після рішення суду, доля військових злочинців - російських ГРУшників. Це, до речі, сьогодні в інтерв'ю "Комерсанту" підтвердив і новий офіційний представник країни-агресора Гризлов, - написала вона.

За її словами, ніяких рішень про передачу російських ГРУшників в Мінську не приймалося, і більше того, спочатку представники РФ взагалі відмовлялися від своїх солдатів, стверджуючи, що це "ополченці".
  

В Мінську ніколи жодних рішень про передачу російських ГРУшників не приймалося( ні про два на два, ні про один на два). Більше того, напочатку представники РФ....взагалі відмовлялися від своїх солдатів, стверджували, що це "ополченці". І тільки коли Є. Марчук іх публічно присоромив, що негоже генералам відмовлятися від солдатів, ті опустили очі і замовкли... - повідомила нардеп.

Також у пості Ірина Геращенко зазначила роль СБУ у процесі перемовин про звільнення заручників.

Можу тільки підтвердити, що жодна операція по звільненню, навіть до якоі були залучені волонтери , не відбувалася без найтіснішоі координаціі і участі СБУ, - підкреслила нардеп.

 

Читайте також: Сьогодні мають звільнити 9 українців з полону бойовиків - Ірина Геращенко