Політика
19 січня 2016
Кремль переоцінив свої можливості в Україні та жорстко за це поплатиться - The Wall Street Journal
Росія переоцінила свої сили, розв'язавши війну в Україні та вторгшись до Сирії.
news-image

Глобальні фінансові ринки і центри політичного життя стоять перед найбільшими в історії погрозами через обвал світових цін на нафту, поступового зміцнення долара США в світі і китайської економічної кризи, і всі ці "біди" одним махом можуть знищити Росію, яка переоцінила свої сили, розв'язавши війну в Україні і вторгшись до Сирії.

Про це на сторінках The Wall Street Journal пише журналіст Стівен Фідлер, передає«Є!» з посиланням на InoPressa.

Ослаблення економіки Китаю, обвал цін на нафту, зростання напруженості на Близькому Сході, яка спричинила за собою кризу з біженцями в Європі, ймовірність фінансового" зміщення пластів "у момент, коли США посилюють свою монетарну політику. Землетрус, який розпочався з фінансової кризи 2008 року в США, а пізніше прокотився по Європі, зрештою струсонуло Китай. Крім того, геополітична невизначеність у світі зашкалює, - зазначається в статті.


Також автор підкреслює, що загальним мотивом у світі стало те, що політичні лідери адаптуються насилу.

Обережність (критики назвуть її "боязкістю") президента Обами при використанні американської потужності створила вакуум, який прагнуть заповнити інші. Керівники Китаю скоюють прорахунки при спробах втихомирити фінансові потрясіння. Канцлер Меркель та інші європейські лідери опинилися на межі краху, коли в Європу хлинули мільйони біженців.  Авантюра російського президента Путіна в Україні все ще не врегульована, хоча Путін йде на нові ризики, направляючи російські війська в сирійський "коловорот", - відзначає Фідлер.

 

Читайте також: Російська економіка розвалюється - Libération