Політика
19 січня 2016
Путін буде робити все можливе, щоб результат референдуму в Нідерландах був негативним для України - Геращенко
Також нардеп повідомив, що вранці міністр МВС Арсен Аваков і почесний командир полку "Азов" Андрій Білецький провели зустріч з послом Нідерландів щодо провокації, розповсюдженої у ЗМІ.
news-image

Путін буде робити все можливе для того щоб результат референдуму в Нідерландах був негативним для України. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат України Антон Геращенко, передає «Є!».

На 6 квітня цього року, в Нідерландах призначений референдум з питання дачі згоди на Асоціацію України з Європейським союзом. Референдум був організований у відповідності з законодавством Нідерландів, після того як якась місцева, раніше маловідома громадська організація зібрала необхідні для проведення референдуму підписи. Якщо більшість на референдумі проголосує проти асоціації України в ЄС, то уряду Нідерландів буде значно складніше приймати участь у рішеннях щодо зближення України з ЄС, - написав нардеп.

На його думку, Путін буде робити все можливе для того щоб результат референдуму був негативним для України і у хід піде "весь арсенал" методів російської пропаганди з метою налаштування громадської думки проти нашої країни.

Геращенко вважає, що будуть використовуватись шантаж, провокації, замовні статті в нідерландських і міжнародних ЗМІ та провокації в соціальних мережах.

Учора ввечері в соціальні мережі було скинуто відео, на якому нібито бійці полку Нацгвардії 'Азов' у балаклавах, з автоматами, на тлі українського прапора роблять заяву українською та англійською мовами з погрозами на адресу Нідерландів, що мовляв, якщо референдум пройде не так як треба, то азовці за це помстяться жителям Голландії. Публікація цого фейкового відеозапису і весь процес її розкрутки в російському, українському та зарубіжному сегменті проводився з території Російської Федерації, що було відстежено українськими фахівцями в області кібербезпеки. Це одна з перших незграбних спроб, тієї брехливої ​​пропагандистської компанії, яка очікує Україну та Нідерланди в найближчі три місяці до референдуму, - зазначив Антон Геращенко.

Нардеп повідомив, що сьогодні вранці Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і почесний командир полку "Азов" народний депутат Андрій Білецький провели зустріч з послом Нідерландів паном Kees Klompenhouwer і попередили його про те що такого роду інформаційні провокації - справа рук ворогів України та Нідерландів.

Пане посол з розумінням поставився до ситуації, що склалася з урахуванням того, що Нідерланди і Україна вже піддалися брехливої пропагандистської компанії щодо ураження російськими військовими малазійського Боїнга на якому загинуло 296 пасажирів, з яких більше 60% становили громадяни Нідерландів, - написав нардеп.


Також Антон Геращенко звернувся до користувачів соціальних мереж з проханням не займатися репостами сумнівних заяв, фото, відео та аудіозаписів, джерело походження яких не встановлене або сумнівне.

Росповсюджуючи провокацію, Ви граєте на руку ворогу! - написав нардеп.
Читайте також: Депутати Нідерландів підозрюють російський слід у референдумі про асоціацію ЄС з Україною