Світ
20 січня 2016
Президенту Латвії терміново проведуть операцію на серці
У Раймонда Вейоніса констатована інфекційна хвороба (сепсис) з первинним осередком на клапанах серця.
news-image

Представники Центру кардіології клініки ім. Страдіня повідомили, що у президента Латвії Раймонда Вейоніса констатована інфекційна хвороба (сепсис) з первинним осередком на клапанах серця, передає «Є!» із посиланням на Delfi. 

Щоб обмежити її подальше поширення, прийнято рішення провести операцію на серці. На даний момент глава держави проходить додаткові обстеження.
Як відзначають в клініці, Вейоніс і його сім'я дали згоду на проведення операції. По її завершенню (приблизно в 15:30) кардіологи розкажуть про підсумки.

18 січня Вейоніс був доставлений в Східну клінічну університетську лікарню, в стаціонар "Гайльезерс". Прес-служба президента підтвердила, що Вейоніс лікується від вірусної інфекції, при цьому продовжуючи працювати в лікарні. На наступний день було прийнято рішення перевести його під спостереження кардіологів у клініку ім. Страдіня.

Сепсис - важкий, з медичної точки зору, стан, що викликається попаданням в кров збудників інфекції, наприклад, гноєтворних мікроорганізмів і продуктів їх життєдіяльності - токсинів. Характеризується запальним процесом не в якому-небудь окремому органі, а у всьому організмі.

Читайте також: "Лукойл" пішов з Латвії і Литви через "нелюбов до Росії"