Кабмін розширює перелік товарів з Росії, які заборонені до ввезення
Кабінет міністрів України розширює перелік російських товарів, які потрапляють під дзеркальні санкції.
news-image

Про це під час засідання уряду повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

Сьогодні Кабмін схвалює рішення про розширення переліку товарів, які заборонені до ввезення з Російської Федерації. Мова йде про додатковий список з більш ніж 70 товарних позицій, – сказав він.

З 10 січня 2016 року Україна заборонила ввезення на свою територію товарів, що походять з Російської Федерації. 

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська уточнила перелік товарів, ввезення яких обмежується, зокрема, це харчові продукти: молочна продукція, чай, кава, пиво, горілчані вироби, а також певна промислова продукція та засоби гігієни, такі як шампуні, гелі для душу, мила, а також залізничне обладнання: локомотиви, потяги, вагони і стрілкові перегони.

Микольська наголосила, що ембарго запроваджується «в об’ємі дзеркальному до вартості експорту українських товарів, які обмежила Росія».

З 1 січня 2016 року Росія зупинила щодо України дію договору про зону вільної торгівлі СНД, що означає, що на імпортовану українську продукцію Росія застосовуватиме ввізні мита. Цей крок Кремля став реакцією на набрання чинності умовами зони вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом.

Також із 1 січня Росія запровадила заборону на ввезення з України сільгосппродукції та продовольства. Ця заборона накладена у відповідь на приєднання України до міжнародних санкцій проти Росії. Водночас російський президент Володимир Путін підписав указ про часткове відновлення дії договору про зону вільної торгівлі з Україною в частині мита на експорт природного газу.

Читайте також: Україна розширить список торгового ембарго проти Росії