Події
20 січня 2016
У Чечні зганяють чиновників на мітинг для захисту Кадирова (документ)
Серед чиновників Чечні поширена рознарядка щодо участі у мітингу та флешмобі на підтримку глави Республіки Рамзана Кадирова, який вступив у конфлікт з російською опозицією.
news-image

До редакції російського видання Znak.com надійшов анонімний лист від співробітника міністерства друку Чеченської республіки, в якому розповідається, як саме готуються дані заходи, передає «Є!».

Наш міністр змушує всі ЗМІ цілу добу писати про «зрадників-лібералів», валяти їх у бруді. А хто не хоче воювати в цій інформаційній війні, тому краще відразу піти з роботи! - стверджується у листі.

Керівникам установ і підприємств, підвідомчих міністерству Чеченської республіки з національної політики, зовнішніх зв'язків, друку та інформації розіслані ЦУ за підписом міністра друку Джамбулата Умарова, говорить автор листа.

Якщо вірити надісланим документам, флешмоб запланований на 8 ранку 21 січня в Грозному, на Алеї слави. Як говориться у розпорядженні, кожен співробітник повинен привести з собою по одній людині.

У кожного другого співробітника повинен бути гасло на половині аркуша ватману. У кожного третього співробітника повинно бути фото Ахмата Кадирова і Рамзана Кадирова, - свідчать вказівки в паперах.

Мітинг запланований на 22 січня. У розпорядженні міністра говориться, що для всіх керівників і співробітників підвідомчих міністерству установ явка на нього обов'язкове. Для обох заходів заготовлені порядку 60 гасел, список також є в надісланому листі. Ось деякі з них: «Ліберали всіх мастей жадають криз, протестів і смертей!», «Паразити п'ятої колони, як пухлина на тілі Росії!», «Навальний Америці дружок, а Росії - вражок!», «Рада тобі, громадянин, простий: з п'ятою колоною поруч не стій!»,« Поки «яшінци» прохолоджувалися, Кадировці за Росію билися!,« Геть провокаторів - синів сатани! Кадиров - опора країни! ».

Відповідальними за явку на мітинг і флешмоб призначені керівник адміністративно-правового департаменту міністерства друку Тимур Хаджиєв та його заступник Усман Нурадіев. У розмові з кореспондентом нашої інтернет-газети Хаджиєв заявив, що брати на себе організацію мітингу його ніхто не змушував. 

 

Читайте також: Пєсков порадив російській опозиції не дратувати Кадирова