Київ
20 січня 2016
Бондаренко дав пояснення щодо надання земельних ділянок сім'ям загиблих атошників у Биківні
На засіданні Київради обговорили питання щодо земельних ділянок сім'ям загиблих воїнів АТО.
news-image

Під час засідання комісії депутатів Київради 20 січня було розглянуто питання щодо виділення земельних ділянок родинам загиблих воїнів АТОу Биківні, передає «Є!».

Володимир Бондаренко розпочав засідання з розгляду детального плану території с. Биківні, який було узгоджено з місцевими мешканцями під час громадських обговорень.

Основні пункти даного документу: детальний план території зменшено до 176 гектарів; добудова школи №23 та дитсадка №175; побудова нових дитсадків загалом на 641 місце; збереження приватного сектора; компенсація гаражів; вилучення незаконних землевідводів.

Для сімей загиблих воїнів АТО виділено 92 ділянки (10, 66 га), 22 ділянки - для сімей загиблих Героїв Небесної Сотні (2, 36 га), 17 ділянок - для воїнів-афганців (1,79 га) та 22 ділянки для параолімпійців (2, 2 га). Містом зарезервовано ще 49 ділянок (4, 41 га) для родин загиблих воїнів АТО. Варто зазначити що у даному плані не передбачається вирубка 200 гектарів Биківнянського лісу.

Також пан Бондаренко зазначив, що на даний момент є 12 тисяч сімей, яким за законом передбачено виділення землі і міська влада бере на себе зобов'язання задовольнити усі. 

Керівник апарату КМДА зазначив, що Биківня - не єдиний масив, у якому виділено землі для атошників та членів їх сімей. Щодо майбутньої долі земельних ділянок - її вирішать самі власники, адже мають на це право. Продати, подарувати, використати для будівництва - на цей вибір не може впливати жодний чиновник.