Радником Мінфіну стане банківський експерт з Японії - ЗМІ
Відрядження екс-працівника Банку Японії до України триватиме рік.
news-image

Японська влада відправила до України колишнього співробітника Банку Японії Масару Танака для роботи радником у Міністерстві фінансів України, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

Передбачається, що експерт з Японії надаватиме підтримку в розробці проекту реформи фінансової системи України, зокрема плану з врегулювання так званих "безнадійних кредитів", передає телеканал NHK.

Повідомляють, що відрядження Танака триватиме один рік.

Японія надає свого банківського фахівця у рамках спільних зусиль країн-членів "великої сімки" з підтримки української влади.

Наразі економічна ситуація в Україні не з найкращих. Рівень зареєстрованого безробіття в Україні у грудні 2015 року підвищився у порівнянні з попереднім місяцем на 0,3 п.п. до 1,9%. 

Крім того, через взаємні санкції між Україною та РФ з причини агресії Росії на Донбасі та анексії Криму, економіці країни було завдано значних збитків. До всього, на країні "висить" борг у 3 мільярди доларів, які у кредит отримав уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і тодішнім президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. 

Втім, слід зауважити, що Україна потрапила до п'ятдесятки найбільш інноваційних економік світу, посівши 41 місце, відповідно до рейтингу авторитетного видання Bloomberg.

Читайте також: У Японії наголосили на важливості мирних переговорів з Росією щодо Курил