Суспільство
21 січня 2016
На Донбасі бійці АТО зловили колишню коханку терориста Гіві
24-жінка пройшла підготовку на базах угрупування "Схід" у командира з позивним "Лебідь".
news-image

В Авдіївці Донецької області українські військові на блокпосту затримали агента "ДНР", що пройшла посилену підготовку в російських терористичних таборах. На допиті затримана диверсантка зізналася, що була в близьких відносинах із відомим польовим командиром терористів Гіві (Михайлом Толстих). Про це повідомив у своєму Facebook координатор конструкторських груп українських безпілотників Алекс Нойт, передає  «Є!» із посиланням на Обозреватель.

За словами Нойта, жінка, якій 24 роки, виконувала розвідку розташування і складу сил ЗСУ, вербування агентів, а також підготовку терористичних актів в українських містах. Вона пройшла підготовку на базах угрупування "Схід" у командира з позивним "Лебідь".

Для виконання цих завдань отримала певну кількість грошей, проте з часом фінансування припинилося. Крім того, останнім часом її переслідували жахи, вона впевнена, що її особисто та її спільників відстежували партизани Донбасу, при виїздах до начальства на окуповану територію, - пише Нойт.
Цікавий момент: затримана розповіла, як під час підготовки в таборі "Сходу" мала бурхливий роман із розпіареним "героєм "Новоросії "Гіві"(М. Толстих), тому знає багато цікавих подробиць про цього персонажа. При відпрацюванні отриманої від неї інформації були затримані її нинішній співмешканець і низка її спільників, які працювали в інтересах терористів, - додав він.
Читайте також: Організатором націоналістичних акцій в Києві виявився бойовик "ДНР" (ФОТО+ВІДЕО)