Події
21 січня 2016
Британія викликає посла РФ після звіту про Литвиненка
Міністр МВС Великобританії заявила, що відмова Росії співпрацювати зі слідством є одним з проявів політики Кремля останнього часу, який вдається до таких порушень міжнародного права, як незаконна анексія Криму і розпалювання конфлікту на сході України.
news-image

Міністр внутрішніх справ Великої Британії Тереза Мей назвала вбивство Олександра Литвиненка в Лондоні "грубим і неприйнятним порушенням головних засад міжнародного права і цивілізованої поведінки", передає «Є!» із посиланням на ВВС.

У заяві в британському парламенті після публікації висновків громадського дізнання в справі вбивства колишнього офіцера ФСБ Тереза Мей назвала неприйнятною відмову Росії співпрацювати зі слідством і повідомила, що проти головних підозрюваних у скоєнні вбивства - Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна - буде введено персональні санкції, такі як замороження їхніх активів у британських банках.

Тереза Мей сказала також, що британський Форін офіс викликав посла Росії у зв'язку з висновками громадського дізнання.

Вона сказала в заяві, що відмова Росії співпрацювати зі слідством є одним з проявів політики Кремля останнього часу, який вдається до таких порушень міжнародного права, як незаконна анексія Криму і розпалювання конфлікту на сході України.

За словами міністра, британський уряд уважно вивчає свої подальші кроки.

Суддя Роберт Овен, який головував на громадському дізнанні в справі Литвиненка, сказав після оприлюднення звіту, що підозрювані у його отруєнні радіоактивним полонієм-210 Дмитро Ковтун і Андрій Луговий не мали персональних причин його вбивати і діяли, найімовірніше, за наказом голови ФСБ Патрушева і за вказівкою президента Путіна.

Читайте також: Свідок у справі Литвиненка заявив, що Путін "кришував" наркоторгівлю