Україна
21 січня 2016
У Карпатах завершили перший етап будівництва Бескидського тунелю (ВІДЕО)
Відкрити тунель, що з'єднає Львівську область та Закарпаття, планують у 2018 році.
news-image

Цей тунель довжиною понад 1,7 км проходить крізь гору на висоті 781-807 метрів над рівнем моря, а шар породи над тунелем сягає 182 м, інформує Міністерство інфраструктури України.

Як повідомляє «Є!» з посиланням на Zaxid.net, наразі закінчили прорубування у верхній частині тунелю. Далі мають провести роботи з поглиблення тунелю, прокладання двох шляхів, а також підвести мережі зв'язку та електрифікації.

Новий Бескидський тунель має стратегічне значення, адже дозволить рухатись поїздам двома коліями, а не однією, як старим тунелем. Потяги рухатимуться ним зі швидкістю 60-70 км/год. Буде він і безпечнішим, адже попередній в аварійному стані, оскільки його збудували близько 130 років тому і кілька разів руйнували під час ІІ світової війни.

Новий тунель обладнають сучасними приладами робочого й аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також постійним моніторингом внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.

Як повідомлялось раніше, вартість робіт сягає 103 млн євро та фінансується за кошти ЄБРР, а також кошти Львівської залізниці – 600 млн грн.

Раніше планували відкрити тунель у 2017-му, проте в нинішньому повідомленні Мінінфраструктури зазначено, що сподіваються відкрити тунель через два роки, тобто у 2018-му.

Читайте також: Ужгородець під час ремонту в будинку знайшов підземний тунель до Європи (ФОТО)