Події
21 січня 2016
Договорився: Путін звинуватив Леніна у всіх бідах Росії
Володимир Путін різко висловився про результати діяльності та ідеї вождя революції Володимира Леніна.
news-image

Вони, на думку президента, призвели до руйнування історичної Росії, передає «Є!» з посиланням на російський "Інтерфакс".

Президент різко відповів голові Курчатовського інституту Михайлу Ковальчуку.

Той на засіданні президентської Ради з науки і освіти процитував поему Бориса Пастернака "Висока хвороба", в якій той аналізує Жовтневу революцію і каже про Леніна: "І ось, його побачивши в яві, я думав, думав без кінця, про авторство його і праві дерзати від першої особи ".

Відповідь така: він керував плином думки і тільки тому - країною, - продовжив Ковальчук.

Він запропонував і в науковому середовищі "знайти такі організації, які повинні керувати плином думки в конкретних напрямках".

Управляти плином думки це правильно, потрібно тільки, щоб ця думка привела до правильних результатів, а не як у Володимира Ілліча. А то в кінцевому підсумку ця думка привела до розвалу Радянського Союзу, ось до чого. Там багато було думок таких: автономізація і так далі. Заклали "атомну бомбу" під будівлю, яке називається Росією, вона і рвонула потім. І світова революція нам не потрібна була. Ось така думка там, - сказав Путін, завершуючи засідання президентської Ради.

Видання нагадує, що президентом Національного дослідницького центру «Курчатовський інститут» Михайло Ковальчук був призначений в грудні 2015 року. Перед цим він на зустрічі з президентом РФ розповів про створення в Арктиці потужного комплексу з розвитку ядерних технологій.

Читайте також: Путін, можливо, особисто схвалив вбивство Литвиненка - матеріали справи