Події
22 січня 2016
Справа Литвиненка: Луговий впевнений, що Путін не здасть його британцям
Депутат Держдуми Андрій Луговий назвав "маячнею" оприлюднені вчора результати британського слідства по вбивству Олександра Литвиненка.
news-image
Про це він повідомив в інтерв'ю Бі-Бі-Сі, передає «Є!».
 
Швидше Місяць стане частиною Землі, ніж мене екстрадують з Росії, - заявив Луговий.

Коментуючи оприлюднені в четвер результати громадського дізнання про обставини смерті Литвиненка, Луговий назвав звинувачення проти себе необгрунтованими.

Це маячні висновки вашого судді, який, мабуть, вижив з розуму, - заявив депутат.

Говорячи про сліди полонію-210, який за версією слідства Луговий і бізнесмен Дмитро Ковтун підмішали в чай ​​Литвиненко, Луговий припустив, що сліди полонію, виявлені в місцях його перебування в Лондоні, "залишені самими англійцями".

Також Луговий додав, що не збирається співпрацювати з британським судом у цій справі.

Якщо Лондон мені 10 років тому висунув обвинувачення, результатом якого може стати довічне ув'язнення, яка нормальна людина поїде в Лондон щось доводити? - Сказав депутат.

Нагадаємо, публічне розслідування обставин смерті Олександра Литвиненка розпочалось у Лондоні у січні 2015 року. Колишній агент КДБ помер 10 років тому через отруєння рідкісним радіоактивним ізотопом полонію.

Перед смертю критик Кремля Литвиненко, який отримав британське громадянство, звинуватив президента Росії Володимира Путіна в організації його вбивства.

Екс-суддя Високого суду Лондона Роберт Оуен за підсумками публічного дізнання назвав винними у вбивстві колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка - депутата Держдуми Андрія Лугового і підприємця Дмитра Ковтуна.

  • Сьогодні екс-суддя Високого суду Лондона повідомив, що президент Росії Володимир Путін може бути причетним до резонансного вбивства Литвиненка
  • Прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон заявив, що "не виключає нові обмежувальні заходи" щодо Росії після публікації доповіді про отруєння колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка
Читайте також: Путін, можливо, особисто схвалив вбивство Литвиненка - матеріали справи