Київ
22 січня 2016
Кличко в Давосі: «Сьогодні у нас є можливість зробити Київ одним із найунікальніших міст у світі»
Мер Києва підкреслив, що для столичної влади дуже важлива підтримка, досвід та допомога міжнародної спільноти.
news-image

Сьогодні є можливість поєднати багату культуру Києва, його історію із передовими технологіями і комфортом сучасного міста, щоб зробити столицю України одним із найунікальніших міст світу. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, виступаючи під час дискусії «Душа міста» на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

За словами Віталія Кличка, влада Києва робить усе, щоб місто було прикладом втілення перетворень в Україні та впровадження сучасних технологій, зокрема, і в управлінні містом.

Це особливо важливо для України, де десятиліттями формувалася бюрократична, корупційна система управління на всіх рівнях. Сьогодні я можу сказати, що Київ формує стандарти прозорості та ефективності влади. І це важливо для розвитку міста і країни загалом, – наголосив він.

Віталій Кличко зауважив, що Київ першим у країні розпочав впровадження системи Smart City. Зокрема, за короткий проміжок часу було запроваджено відкритий (електронний) бюджет, систему електронних закупівель, що дозволяє економити бюджетні кошти, безготівковий розрахунок у метро. Крім того, зауважив столичний голова, на центральних станціях метрополітену запущено Wi-Fi, столична влада планує це зробити в усьому метро. Також, додав він, Київ першим з українських міст впровадив електронні петиції, які користуються популярністю у киян, оскільки люди хочуть впливати на розвиток свого міста, вдосконалювати його «душу».

Така відкритість влади і прозорість процесів управління містом зробила Київ більш привабливим для інвесторів. Менше ніж за 2 роки ми залучили понад 1,7 мільярда гривень іноземних інвестицій, – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, у Києві за останніх два роки створюються і розвиваються так звані громадські простори, до цього активно долучаються мешканці міста.

Віталій Кличко підкреслив, що для столичної влади дуже важлива підтримка, досвід та допомога міжнародної спільноти.

Ми залучаємо інвесторів, співпрацюємо з міжнародними експертами в різних галузях, використовуємо найкращий досвід. Ми «задаємо тон» перетворенням в Україні. Бо «душа» столиці – це і «душа» країни», – зазначив Київській міський голова.

На тему гармонійного і технологічного розвитку міст Віталій Кличко поспілкувався з колегами-мерами Сеула, Фукусіми та інших міст.

Також Віталій Кличко взяв участь в Українському сніданку у Давосі, де цього року обговорювали тему «Світ змінився. Чи змінилась Україна?».

Сьогодні в рамках Всесвітнього економічного форуму мер Києва зокрема відвідає захід, який традиційно організовує американське видання Washington Post та виступить під час інформаційної зустрічі світових економічних лідерів «Протистояння гібридним загрозам».

Читайте також: Віталій Кличко у Давосі взяв участь у дискусії разом з мерами Парижа, Сеула та інших міст світу (відео)