Суспільство
22 січня 2016
Кабмін скасував безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів
Кабінет Міністрів скасував безкоштовне харчування за рахунок коштів державного бюджету учнів 1-4 класів, крім учнів з малозабезпечених сімей та дозволив його фінансування місцевою владою за рахунок місцевих бюджетів.
news-image

Про це йдеться у постановах уряду №№16,17 від 18 січня, передає «Є!» з посиланням на  Українські Новини.

Рішеннями уряду передбачено, що у загальноосвітніх навчальних закладах денної форми навчання за рахунок коштів державного бюджету здійснюється харчування дітей, які постраждали від Чорнобильської катастрофи і мають право на пільгове харчування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах, а також учнів 1-4 класів з малозабезпечених сімей (одноразове харчування - сніданок).

При цьому від плати за харчування дітей у дошкільних закладах звільняються батьки, у яких сукупний дохід на кожного члена сім'ї не перевищує рівня прожиткового мінімуму і батьки дітей, які отримують державну соціальну допомогу для малозабезпечених сімей.

Також не стягується плата за харчування дітей з інвалідністю.

Органам місцевого самоврядування надано право забезпечувати харчування дітей також інших категорій, передбачивши на це видатки з місцевих бюджетів.

У професійно-технічних навчальних закладах за рахунок коштів держбюджету триразовим харчуванням забезпечуються учні з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей-інвалідів / інвалідів 1-3-й груп і дітей з малозабезпечених сімей.

Раніше постановою Кабміну №116 від 2 лютого 2011 року передбачає, що фінансування безкоштовного харчування всіх учнів 1-4 класів здійснюється за рахунок коштів держбюджету.

Читайте також: Держава більше не фінансуватиме харчування школярів 1-4 класів