Політика
22 січня 2016
Україна стала однією з головних тем у Давосі, - Порошенко
Про це заявив Президент України в інтерв’ю американському виданню Bloomberg.
news-image

Петро Порошенко зазначив, що ситуація на сході України погіршується, чисельність російських військових на території окупованих областей зросла на дві тисячі, а також український кордон перетнули ще двісті одиниць бойової техніки, передає «Є!».

 

«Я залишаюся президентом миру. Я продовжую наполягати на виконанні Мінських угод, які полягають у припиненні вогню, закритті кордонів, негайному виведенні всіх військових формувань з території України, звільненні всіх полонених та початку політичних переговорів за участю місцевого населення у Донецьку… Ми захищаємо не тільки нашу територію, цілісність та суверенітет, але й усю Європу, а можливо навіть і весь світ»


У рамках саміту в Давосі Порошенко провів зустріч з віце-президентом США Джо Байденом, під час якої запевнив американського представника у тому, що він не бачить жодних позитивних кроків з боку Російської Федерації стосовно деескалації конфлікту, проте висловив думку, що санкції проти Росії працюють і «поточний курс рубля, що сягнув відмітки у 85 за долар, є доказом цього».


На запитання американського журналіста щодо того, скільки ще грошей Україні необхідно для захисту своєї території та здійснення реформ, Президент відповів:

«Нам потрібно більше грошей. Але ми маємо усвідомлювати, що не тільки Україна хоче отримати гроші від МВФ… Ми сподіваємося отримати наступний транш у лютому»


Також Президент України подякував усім європейським представникам за постійну підтримку та висловив впевненість у тому, що Україна та її міжнародні партнери сформували «важливу команду з усього світу».