Події
22 січня 2016
Лукашенко готовий застосувати військову силу
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявляє про готовність відстоювати національні інтереси, в тому числі і з застосуванням всієї військової організації держави.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на ТАРС, проводячи в п'ятницю засідання Ради безпеки з питання розгляду Воєнної доктрини країни, Лукашенко підкреслив, що Білорусь проводить миролюбну політику.

Ми з повною підставою можемо публічно підтвердити нашу миролюбну політику і відсутність ворожості до інших держав, але разом із тим заявити про рішучість у відстоюванні своїх національних інтересів, - сказав він, - у тому числі, якщо буде потрібно, із застосуванням всієї військової організації держави.
Нам нічого чужого не треба, але метра свого не віддамо, і це не нами придумано, - заявив Лукашенко.

Він зазначив, що нова Воєнна доктрина визначає погляди білоруської держави на забезпечення воєнної безпеки та збройного захисту. При цьому нагадав, що з моменту затвердження діючої доктрини пройшло півтора десятка років і за цей період обстановка в світі і навколо Білорусії кардинально змінилася.

Активне використання механізмів" кольорових революцій "для скинення законної влади призвело до збільшення кількості збройних конфліктів. При цьому все частіше досягнення політичних цілей відбувається шляхом підриву держави зсередини, - зазначив білоруський лідер.
Читайте також: Лукашенко вперше офіційно назвав "ополченців ДНР і ЛНР" бойовиками і наказав жорстко з ними розправлятись (ВІДЕО)