Політика
26 січня 2016
У Путіна дуже роздратовані витівками Кадирова - джерело
В адміністрації президента роздратовані діями керівництва Чечні та організацією мітингу на підтримку Рамзана Кадирова.
news-image

Про це у вівторок, 26 січня, російському телеканалу "Дождь" розповіло джерело, близьке до Адміністрації президента,   передає «Є!».

За словами джерела, хвиля протистояння з непарламентської опозицією і мітинг в Грозному були сигналами від керівництва Чечні федеральному центру, щоб федеральні бюджетні дотації республіці не урізали.

Це інструмент, щоб не допустити кризи. Мобілізація і сигнал Москві, пов'язаний з економічними, а не політичними причинами, - каже джерело.

Нагадаємо, 14 січня 2016 глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що «представники так званої позасистемної опозиції намагаються нажитися на складній економічній ситуації». Зокрема він назвав представників опозиції ворогами народу. У відповідь після резонансного поста в фейсбуці красноярського депутата Сенченка, який, втім, незабаром приніс публічні вибачення, в мережі почався флешмоб, учасники якого в різкій формі засуджували слова Кадирова.

Після цього багато політичних діячів з Чечні розпочали власний флешмоб на підтримку глави Чечні. Голова парламенту республіки Магомед Даудов в алегоричній формі пригрозив журналістам і опозиціонерам фотографією вівчарки, а сенатор Сулейман Геремеев у своєму зверненні звинувачував російську опозицію в зраді і пообіцяв, що її представники відповідатимуть «за всією суворістю закону».

У п'ятницю, 22 січня в Грозному пройшов мітинг на підтримку Рамзана Кадирова. За даними місцевої поліції, на мітинг прийшли близько мільйона людей.

Читайте також: Путін прокоментував роботу Рамзана Кадирова