У Росії завод "Роснано" визнали банкрутом
Завод "Енергетичні рішення", що належить корпорації "Роснано", займався виробництвом літій-іонних акумуляторів.
news-image

Арбітражний суд Новосибірської області визнав банкрутом завод «Енергетичні рішення» (раніше - «Ліотех»), що належить корпорації «Роснано», і ввів процедуру спостереження на п'ять місяців, передає «Є!» з посиланням на ТАРС.

За даними агентства, на банкрутство заводу подавали новосибірська і барнаульская компанія, справи об'єднали в одне провадження, а потім у нього вступили ще два кредитора. Загальний обсяг вимог перевищує 8,6 млн рублів. Раніше у ЕР вже відсудили близько 4 млн рублів, ще по трьома позовами завод уклав мирову угоду.

У «Роснано», як передає «Коммерсант», понадіялися, що «під час процедури спостереження завершиться розробка нових, більш затребуваних ринком рішень у таких перспективних сегментах накопичувачів енергії в охороні здоров'я, енергетиці, ЖКГ та оборонної галузі, які допоможуть підприємству вийти з кризи» .

Крім того, в 2015 році цей же суд ухвалив стягнути з заводу майже півмільярда рублів, отриманих в якості державної підтримки, на користь уряду Новосибірської області.

Завод, відкритий в 2011 році, спочатку був спільним проектом з китайською Thunder Sky Group, але в 2013 році іноземці вийшли з проекту. Загальний обсяг інвестицій склав 14,8 млрд рублів. На сайті «Роснано» ЕР називають найбільшим у світі заводом з виробництва літій-іонних акумуляторів. Проте ТАРС пише, що завод так і не вийшов на проектну потужність.

Читайте також: Роскосмос скорочує і скасовує програми через економічну скруту