Світ
27 січня 2016
Канадець видалив собі око і вставив туди відеокамеру (ФОТО)
Мешканець Канади вставив собі в око мініатюрну відеокамеру і тепер називає себе Eyeborg (тобто Глазборг - за аналогією з кіборгом).
news-image

Журналіст і режисер Роб Спенс частково втратив зір в результаті нещасного випадку, коли йому було дев'ять років, повідомляє «Є!» .

У підсумку, праве око чоловіка виявився незрячим. Спенс довгі роки виношував ідею замінити його камерою.

За словами канадця, тепер він може знімати відео або брати інтерв'ю без допомоги знімальної групи. Йому навіть не потрібно ніяке обладнання - крім зовнішнього пристрою, на який записується відео.

На жаль, око-камера поки недосконала і може працювати не більше трьох хвилин поспіль, а потім перегрівається, відзначає Mirror.

Ролик, опублікований на сайті проекту Eyeborg, показує історію Спенса. У ньому чоловік розповідає, що надихнувся прикладом героя комп'ютерної гри Deus Ex, у якого крім штучного ока були й інші біонічні протези. Але, на відміну від комп'ютерного героя, Спенс правим оком так і не бачить, так як він не з'єднаний із зоровим нервом. Це просто камера, яка записує відео.

За словами Спенса, він об'їхав півсвіту, зустрічаючись з людьми, що мають біонічні протези. У тому числі, йому вдалося поспілкуватися й зі сліпим чоловіком, якому вдалося повернути зір за допомогою спеціального чіпа. Не виключено, що розробка Спенса і його команди допоможе створювати протези для незрячих.

Зараз канадець і його команда працюють над тим, щоб зробити око-камеру подібною до справжнього ока.

Читайте також: Активісти з Латвії шукають бійців АТО для безкоштовного протезування очей