Політика
27 січня 2016
Голова фракції "Самопоміч" прокоментував звинувачення прокуратури щодо незаконного отримання військового звання Семенченком
Олег Березюк зазначив, що саме Семенченко створив феномен, який називається "добровольчий рух".
news-image

Голова депутатської фракції Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" Олег Березюк вважає тиском на фракцію і особисто Семена Семенченка звинувачення Головної військової прокуратури у тому, що він незаконно отримав військове звання. Про це сьогодні нардеп повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради, передає кореспондент «Є!»

"Я пам'ятаю Указ Президента про нагородження Семена Семенченка бойовим орденом, пам'ятаю спіч Президента, який говорив, що це - зразок офіцера, я пам'ятаю наказ про присвоєння йому міністром оборони офіцерського звання після звільнення, якщо я не помиляюсь, Лисичанська. Де була Генеральна прокуратура, коли Семенченка нагороджував президент та міністр?"

Олег Березюк зауважив, що депутати фракції розглядають подібні звинувачення прокуратури як політичний тиск на фракцію і на "людину, яка не заспокоюється".

"Бо Семен Семенченко не заспокоївся у Донецьку, залишившись один на один з ворогом і створив феномен, який називається - добровольчий рух, батальйон Донбас. І генерали говорили, що це - єдиний військовий підрозділ, який мав порядок і наступав. І наразі Семенченко є військовим, який не боїться нікого"

Також нардеп зазначив, що вірити треба ділам людини і порадив згадати, хто і що робив останні два роки.

Як повідомлялося, Головна військова прокуратура розслідує справу проти депутата від "Самопомочі" Семена Семенченка щодо незаконного отримання військового звання. Слідство запевняє, що досудове розслідування встановило, що Вишгородський районний військовий комісаріат видав Семенченку "завідомо неправдиве" тимчасове посвідчення офіцера запасу. Прокуратура заявляє, що Семенченко використовував цей підроблений документ для прийняття його на військову службу в резерві у військовій частині №3027 (батальйон "Донбас"). Генштаб надав слідству дані, що Семенченко до призначення його на посаду у в. ч. №3027 не перебував на обліку офіцерів ЗСУ та первинного військового звання ніколи не отримував.