Політика
28 січня 2016
Нардеп прокоментував рішення суду ЄС щодо зняття санкцій з Азарова та його Уряду
Ігор Кононенко пояснив рішення суду складною процедурою і практиками в ЄС щодо заочного правосуддя.
news-image

У кулуарах Верховноі Ради перший заступник Голови депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Ігор Кононеко прокоментував рішення Європейського суду щодо зняття санкцій з екс-прем'єра України Миколи Азарова, передає кореспондент «Є!».

Нардеп пояснив зняття санкцій складною процедурою і практиками в ЄС щодо заочного правосуддя.

"Ми не можемо засудити Януковича, бо без оголошення розшуку в Інтерполі це рішення прийматися не може. Є законопроект який ми будемо розглядати, в якому прописано, що згідно 255 статті "Створення організованого злочинного угрупування" можна чинити заочне правосуддя при оголошенні будь-якого розшуку, щоб ми не залежали від позиції Інтерполу", - повідомив Ігор Кононенко.

"Ми будемо працювати, реагувати, і я не виключаю, що з цього питання з'являться якись нові законопроекти у ВР для того, щоб ми могли рухатися у напрямку заочного засудження злочинців, які винні в смертях, злочинах щодо Майдану і економічних злочинах у нашій країні,"- зазначив нардеп.

Як відомо, сьогодні Суд ЄС, розташований в Люксембурзі, виніс рішення у об’єднаній справі Микола Азаров та Олексій Азаров проти Європейської ради, а також у справах Сергія Арбузова та Едуарда Ставицького. Європейський суд зняв санкції з Азарова та його Уряду.