Суспільство
28 січня 2016
"Якби йому дали парашут, мій син був би живий", - мати загиблого у Іл-76 десантника
Жінка переконана, що хлопців хочуть звинуватити у розголошенні конфіденційної інформації, поклавши на них провину за власну загибель.
news-image

28 січня у місті Павлограді Дніпропетровської області батьки загиблих у літаку Іл-76 десантників свідчили у якості потерпілих на суді, де обвинуваченим виступає генерал Віктор Назаров, який дав наказ на виліт до Луганського аеропорту 14 червня 2014 року, повідомляє кореспондент «Є!».

Одним із 49 загиблих був старший наводчик, солдат Костянтин Авдєєв із Дніпродзержинська. Його мама Інна Авдєєва переконана, що якби хлопцям при вильоті надали парашути й провели необхідний інструктаж, декотрі з них могли б врятуватися.

"Я бачила фотографії, тіло мого сина майже збереглося, на відміну від інших. Якби їм при вильоті надали парашути, я переконана, мій син зміг би вижити", - за сльозами на очах стверджує жінка.

Інна Авдєєва різко відреагувала на запитання, чи розповідав перед посадкою в літак їй якісь подробиці Костянтин. До речі, такі питання ставили усім рідним загиблих десантників.

"Ви хочете покласти провину на загиблих хлопців. Ніби це вони "злили" інформацію, ніби вони зрадники й саме через це потім був збитий літак", - у розпачі говорила жінка.

Усі рідні, котрі свідчили цього дня у суді, переконували, що хлопці не розповідали їм подробиць вильоту. Декотрі з загиблих не знали, куди будуть летіти, лише казали, що знаходяться в аеропорту. Інші зауважували, що не мають права розголошувати інформацію.

Читайте також: Рідні загиблих у Іл-76 десантників вимагають від генерала Назарова грошову компенсацію