Події
29 січня 2016
Абромавичус подякував депутатам за те, що вони з 16 спроби прийняли необхідний закон
На думку міністра, цей закон відкриє шлях до професійної приватизації.
news-image

Сьогодні під час виступу у Верховній Раді міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус подякував депутатам за прийняття закону 2319 а-д, що, на думку міністра відкриє шлях до професійної приватизації, передає кореспондент «Є!»

"Хочу Вам подякувати, що вчора Ви прийняли необхідний закон 2319 а-д. Щоправда, з шістнадцятої спроби. Закон відкриває шлях до прозорої професійної приватизації. Це - шлях до росту економіки та ефективний механізм залучення іноземних інвестицій, інструмент боротьби із корупцією, модернізація підприємств та створення нових робочих місць",- сказав Абромавичус.
Він також зазначив, що на форумі у Давосі було складено список із 400 компаній, які змінюють світ, серед яких - немає жодної державної компанії.

"Бо державні компанії світ не змінюють, і вони не змінять економіку нашої країни", - наголосив міністр.

Як відомо, вчора 237 голосами народні депутати прийняли за основу проект Закону про внесення змін до деяких законів України (щодо уточнення деяких положень) №2319а-д. Законопроект передбачає внесення змін до процедури приватизації, зокрема, скасування обов'язкового продажу на фондових біржах 5-10% акцій стратегічних державних підприємств при проведенні їх приватизації. Також даний законопроект регламентує залучення радників при проведенні приватизації стратегічних підприємств. Крім того, згідно з документом, до приватизації не будуть допущені резиденти країни-агресора.
Нагадаємо, сьогодні у Верховну Раду на Годину запитань до Уряду запрошені Міністр фінансів України Наталія Яресько і Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

Читайте також: "Мамо, давай вип'ємо що-небудь, щоб заснути і не проснутись" - нардеп прочитала листа від мешканки Сумщини