Політика
29 січня 2016
Всередині партії "Самопоміч" немає єдиної позиції щодо виборів у райради Києва, - експерт
Таку думку висловив політолог Дмитро Гаврилюк, коментуючи бажання київської "Самопомочі" провести вибори в райради міста.
news-image

Заяви лідера столичній організації партії "Самопоміч" Сергія Гусовського відносно ситуації навколо проведення виборів в районні ради Києва суперечать позиції глави усієї політсили Андрія Садового. Таку думку висловив політолог Дмитро Гаврилюк, коментуючи бажання київської "Самопомочі" провести вибори в райради міста, передає «Є!».

"У Львові реформа місцевого самоврядування почалася фактично відразу після розвалу Союзу. Районні ради там ліквідували ще в 1994 році. Щось жодного разу з того часу, як Садовий став мером Львова, від нього не прозвучало побажання відновити "радянські" райради. Вважаю, що таким чином Львів першим довів, що зайва бюрократія в особі депутатів райрад в управлінні містом ні до чого. Швидше за все, у Гусовського інше бачення, ніж у Садового, якщо він прагне до відновлення райрад в Києві"


Експерт підкреслив, що неузгодженість позицій лідера партії і глави її регіонального представництва може послужити початком внутрішнього конфлікту в "Самопомочі", або свідчить про його наявність вже сьогодні.
Також, за словами політолога, подібні суперечливі погляди представників однієї партії можуть вплинути на всеукраїнські рейтинги політичної сили, зокрема у рамках проведення в державі реформи місцевого самоврядування, про необхідність якої неодноразово заявляв сам Садовий.

 

"Коли Гусовський говорить про необхідність повернути райради як органи місцевого самоврядування, виникає питання: в чому реформа і де відмова від радянського адміністрування, за яку так ратує Садовий? Швидше за все, Гусовський хоче узяти реванш після виборів в Київраду, але забуває, що конфлікт усередині партії може привести до втрати виборців, не в інтересах яких по кілька разів в рік ходити на вибори"