Політика
31 січня 2016
Яценюк повідомив про зростання контрактників в армії
Прем'єр зазначив, що підчищення зарплатні військовим стало ключовим фактором.
news-image

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що 140 тисяч громадян країни служать в українській армії на контрактній основі. Про це та інше глава Кабміну розповів у ході щотижневого звернення "10 хвилин з прем'єр-міністром", передає «Є!».

До лав Збройних сил України майже щодня виявляють бажання вступити близько 200 контрактників, зауважив Яценюк. Він переконаний, що чоловіки більш активно почали йти на військову службу завдяки суттєвому підвищенню заробітної платні.

"Саме завдяки тому, що вже з січня, наприклад, для стрільця Міністерством оборони підвищено грошове утримання до 7 тис. грн, у нас суттєво збільшилась кількість професійних контрактників", - наголосив прем'єр.

Прикордонники також приєднаються до спеціалістів, яким найближчим часом піднімуть зарплатню. Прем'єр зазначив, що з цього приводу він дав доручення міністерству фінансів, МВС та іншим правоохоронним відомствам.

Яценюк, окрім того, наголосив, що підвищення зарплатні слід очікувати військовослужбовцям спеціальної служби на транспорті, управлінню держохорони, СБУ та іншим відомствам.