Війна
2 лютого 2016
Штаб АТО вважає, що ОБСЄ частково відповідальне за ескалацію конфлікту на Донбасі
У штабі АТО заявляють, що представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ не реагують на посилення обстрілів бойовиками позицій сил АТО в Зайцевому та інших населених пунктах.
news-image

Як йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook, в останні дні обстріли проросійськими найманцями населеного пункту Зайцеве посилилися, пише «Є!».

Ворог застосовує по українських позиціях, окрім гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, міномети калібру 82 і 120 мм, застосування яких заборонене Мінськими домовленостями.

Щоб не наражати на небезпеку мирних жителів у ситуації, що склалася, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях було змушене прийняти рішення про закриття контрольного пункту в’їзду/виїзду «Зайцеве».

Через українських представників Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін 1 лютого про це рішення було повідомлено представників місії ОБСЄ.

«Змушені констатувати також той прикрий факт, що представники СММ ОБСЄ ніяк не реагують на посилення обстрілів членами незаконних проросійських бандформувань позицій сил АТО в Зайцевому та в інших населених пунктах. Отже, своєю бездіяльністю представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ певною мірою поділяють відповідальність за обстріли бойовиками Зайцевого, закриття КПВВ «Зайцеве» та ескалацію конфлікту на Донбасі», - наголошують у штабі АТО.