Світ
3 лютого 2016
Папа Римський знімається в сімейному пригодницькому фільмі
В основу стрічки «По той бік сонця» аргентинського режисера Алехандро Агресті ляже Новий Завіт.
news-image

Папа римський Франциск зіграє самого себе в сімейній пригодницькій стрічці «По той бік сонця» (Beyond the Sun), повідомляє Variety. Глава католицької церкви вперше візьме участь у зйомках художнього фільму. Робота над картиною почнеться в першій половині 2016 року в Італії, передає «Є!».

Як відзначає видання, папа Франциск сам попросив кінематографістів створити фільм, який міг би пояснити дітям послання Ісуса Христа. В основу проекту ляже Новий Завіт. Головними героями стануть діти, які, за задумом сценариста Грасіела Родрігес, символізуватимуть апостолів.

«Наша вдячність Його Святості - за межами будь-яких слів. Для нас це не просто фільм - це важливе суспільне і духовне послання », - зазначив продюсер проекту Андреа Іерволіно.

Прибуток, отриманий від прокату картини, планують передати на благодійність.

Папа Франциск ніколи не з'являвся на великому екрані. Однак він уважно ставиться до кінематографа, нерідко зустрічається з акторами, обговорює ті чи інші проекти з їх творцями. Приміром, в 2014 році він благословив фільм Даррена Аронофскі «Ной» з Расселом Кроу в головній ролі.