Політика
3 лютого 2016
Якщо від Яценюка йдуть найкращі міністри, то проблема не з ними, а з Прем'єром - Єгор Соболєв
Нардеп прокоментував заяву Айвараса Абромавичуса.
news-image

Нардеп від фракціі "Об'єднання "Самопоміч" Єгор Соболєв прокоментував журналістам у кулуарах Верховноі Ради заяву про відставку, про яку оголосив сьогодні Міністр економічного розвитку та торговлі Айварас Абромавичус, передає кореспондент «Є!»

"Айвараса вчинив дуже чесно - або ти долаєш корупцію, або ти з нею не погоджується і йдеш. Думаю, Абромавичус, Павленко та Пивоварський були міністрами, які намагалися працювати добропорядно і, головне, робити найважливішу роботу - зменшувати державне втручання в економіку, що є базою для корупційних дій.
Те, що Абромавичус йде, Пивоварський подав у відставку, Павленка ми відкликали самі - то вирок цьому Уряду, бо там просто не залишається людей , які можут працювати, хіба що є пара міністрів - Квіт та Розенко. Але в цілому - це поганий сигнал для самого Яценюка, бо якщо від нього йдуть найкращі міністри, то проблеми не з ними, а з Прем'єром", - наголосив нардеп.
Він також зазначив, що у найближчий місяць стане зрозуміло, чи є у нинішнього парламенту майбутнє.
"Якщо найближчий час не вдасться домовитися про те, що ми виганяємо неефективний Уряд на чолі з неефективним Прем'єр-міністром та і створюємо новий професійний уряд на чолі з людиною, яка буде подалі посилати корупціонерів та давати волю підприємництву, тоді невідворотними стануть вибори, тоді треба йти до людей щоб вони знову обрали, хто гідний їх представляти, - сказав Єгор Соболев.