Політика
4 лютого 2016
Кандидатом на посаду гендиректора аеропорту «Бориспіль» став екс-гендиректор, під час правління якого були виявлені корупційні зловживання
Міжнародні експерти, які є членами комітету з питань призначень, висловилися проти Юрія Солончука.
news-image

Наразі в Україні не проводяться прозорі конкурси на керівні посади у державних підприємствах, а керівників призначають за вказівками з Банкової або Кабінету Міністрів без участі представників громадськості . Про це повідомив сьогодні на брифінгу у Верховній Раді представник ГО «Всеукраїнська люстрація» Олександр Куліковський, передає кореспондент  «Є!»

Зокрема, він звернув увагу на порушення під час проведення конкурсу на посаду Генерального директора аеропорту «Бориспіль». У зазначеному конкурсі  брали участь 17 осіб, але виграв його Юрій Солончук, що вже займав цю посаду з 2006 по 2008 роки та під час правління якого було виявлено корупційних зловживань на 140 млн гривень.

Юрій Куліковський зазначив, що це був псевдопрозорий конкурс, проведений поза законом.

Конкурс був проведений вночі, на нього не були допущені представники ЗМІ, громадськості та народні депутати. Зверну увагу, що міжнародні експерти, які є членами комітету з питань призначень висловилися проти Юрія Солончука. Проти висловився також міністр Абромавичус . Але, завдяки кільком міністрам, що проголосували «за», наразі ця кандидатура вже на погодженні у Кабінеті міністрів, - сказав Юрій Куліковський.

Він також зазначив, що представники ГО «Всеукраїнська люстрація» проводили розслідування стосовно Юрія Солончука та мають відповідні акти КРУ, які доводять, що під час його керування у 2008 році були виявлені багатомільйонні розкрадання.

Юрій Куліковський повідомив, що наразі представники ГО «Всеукраїнська люстрація» звернулися до комітету Верховної Ради та Кабінету міністрів  із вимогою не погоджувати кандидатуру Юрія Солончука.

Ми виступаємо за новий прозорий конкурс і з вимогою не погоджувати цю кандидатуру, - наголосив він.
Читайте також: Ситуація із Кононенком – це тест для Президента – Олег Ляшко