Політика
5 лютого 2016
Нам треба об'єднатися та дати відсіч, як ми зробили це два роки тому - Єгор Соболєв
На думку нардепа, настав час робити справжню европейську опозицію до чинноі коаліції
news-image

Те, що зараз відбувається - це кінець цього Парламенту та руйнація демократії.Так заявив сьогодні журналістам у кулуарах Парламенту народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передає кореспондент «Є!»

Коментуючи вчорашне повернення міністрів у чинний Уряд, нардеп зазначив, що був "приголомшений тим, що побачив". 

"Коли Уряд, який серйозно та обгрунтовано звинувачений у корупції заявляє, що у них тепер єдність, та їм плювати на думку у тому числі парламентарів, які їх делегували та сформували, це не є демократія. Це змова, яка не буде мати довіри", - сказав Єгор Соболєв.
На думку нардепа, настав час робити справжню европейську опозицію до чинноі коаліції та повідомив, що у найближчий час збереться політрада "Самопомочі" та буде визначатися із подальшими кроками.

"Особисто я в цьому Парламенті із тими людьми в одному об'єднанні (коаліції - ред.) залишатися не можу", - повідомив він.

Єгор Соболєв зазначив, що і наразі чиновники живуть за принципами і традиціями команди Януковича, корупція відступила лише у маленьких напрямках, але не на рівні державного правління.
"Наразі нам необхідно всім суспільством дати відсіч, як ми зробили це два роки тому. Тепер у нас більше сил, більше досвіду та більше рішучості", - зазначив політик.
Крім того, Єгор Соболєв повідомив, що на засідання антикорупційного комітету запрошений Айварас Абромавичус для того, щоб він повідомив всі деталі та назвав прізвища тих, хто тиснув на нього та намагався зберегти корупцію у державі. 

"Також відбудеться закрита зустріч у із керівництвом Національного антикорупційного бюро. Ми хочемо зрозуміти, чи є якись причини, які заважають їм розпочати арешти топ-корупціонерів", - сказав нардеп.