Політика
5 лютого 2016
Колишній керівник "Електротяжмашу" рейдерським способом захоплює підприємство, - в. о. директора Костюк
Через рейдерські схеми на "Електротяжмаші" під загрозою доля п'яти тисяч осіб, - ЗМІ.
news-image

В.о. директора "Електротяжмаш" заявляє про рейдерське захоплення підприємства, передає «Є!».


Звільнений Міністерством економрозвитку Айварасом Абрамовічусом керівник Харківського "Електротяжмашу" Володимир Глушаков намагається за допомогою рейдерських схем повернути собі посаду. Про це заявив в.о. директора заводу "Електротяжмаш" Дмитро Костюк. Зокрема, за його словами, Володимир Глушаков за допомогою розглядів в Печерському суді намагається відновитися на посаді.

"Судова інстанція повністю задовольнила його позов, але Міністерство подало апеляцію, у зв'язку з чим судове рішення не має на даний момент законної сили. Проте екс-керівник повернувся до роботи на підприємстві - 19 січня у супроводі озброєної охорони підрозділу "Титан" і людей в камуфляжі та зі спецзасобами з охоронно-консалтингової компанії "Борисфен" з Дніпропетровська він зайняв свій колишній кабінет і отримав доступ до печатки підприємства і фінансової документації"

 

Також Дмитро Костюк додав, що Володимир Глушаков самовільно проголосив себе директором.

"Володимир Глушаков, не чекаючи остаточних рішень вищої судової інстанції, оголосив себе директором. А 28 січня, користуючись моєю відсутністю, Глушаков оголосив на селекторній нараді, що він відновлений на посаді рішенням Печерського суду і є законним керівником"


На його думку, ситуація вимагає втручання вищого керівництва держави. Юристи стратегічно важливого для країни підприємства вже подали заяви в облуправління СБУ, в ГПУ й інші інстанції про захоплення підприємства екс-директором.

"На сьогодні ситуація на заводі дуже складна, оскільки своїми протиправними діями В. Глушаков зробив неможливою нормальну роботу одного з найбільших державних підприємств України. Під загрозою виявилася не лише виплата заробітної плати через плутанину з підписами в держреєстрі, але й існування п'яти тисяч робочих місць. У всіх співробітників є сім'ї, діти і їх доля виявилася під загрозою через рейдерські схеми колишнього керівника"