Світ
8 лютого 2016
Скандал у Баварії : на карнавалі з'явився нацистський танк з антимігрантськими гаслами (фото)
Місцеві чиновники можуть понести покарання за макет нацистського танка «Тигр».
news-image

Влада Верхньої Баварії потрапила під поліцейське розслідування через появу на місцевому карнавалі макета «Тигра» часів Другої світової війни, борти якого були прикрашені антимігрантськими гаслами, передає  «Є!».

Макет бойової машини, яка була на озброєнні німецьких військ з 1943 року, був зібраний поверх звичайного автомобіля, а з боків було написано: «Оборона притулку», - як явний натяк на використання танків для захисту від мігрантів.

Коли знімки з карнавалу потрапили в Мережу, на організаторів ходи обрушився шквал критики і звинувачень у підтримці неонацистських ідей. Користувачів соцмереж обурили не тільки сам факт інсталяції «Тигра» і написи з боків макетау, але і намальований на ньому балкенкройц - символ німецьких збройних сил. Він був виконаний не в сучасному варіанті, а як за часів вермахту.

В свою чергу, представникам поліції не сподобалося, що організатори параду не зробили нічого для того, щоб запобігти появі інсталяції, яку можна розцінювати як спробу розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Фотографії були відправлені на спеціальну експертизу, яка перевірить їх на предмет прояву екстремізму.