Світ
8 лютого 2016
У Фінляндії обрушився 50-метровий крижаний міст, так і не ставши рекордсменом
Крижаний міст в Юука будували за проектом Леонардо да Вінчі 1502 року.
news-image

Тепла і дощова погода призвела до обвалення крижаного мосту у фінському містечку Юука. Це сталося минулої ночі, передає «Є!» із посиланням на Yle. 

Міст почали будувати в грудні минулого року, і він повинен був стати найдовшим крижаним мостом в світі. 50-метровий міст заливався в надувну форму, яку ще не встигли зняти до обвалення. Таким чином, минулий рекорд поки залишився не побитий.

Крижаний міст в Юука будували за проектом Леонардо да Вінчі 1502 року. У будівництві було задіяно близько 30 осіб, зокрема студенти архітектурних, будівельних і технічних вузів з Фінляндії, Голландії, Бельгії, Португалії та Великобританії.

Зараз ми оцінюємо збиток і з'ясовуємо причину, через яку стався обвал і чи зможемо ми щось виправити. Поки незрозуміло, чи все втрачено, чи ні, - повідомила координатор проекту Хейді Тансканен.

Міст був не єдиною зимовою будовою в Юука. Минулого тижня відбулося відкриття льодового павільйону, а наступної суботи відкриються трьохсотметрова сніжна стіна, гірка і скульптури зі снігу та льоду.

Читайте також: У Швеції постраждалим після вакцинації платитимуть компенсацію у 10 мільйонів крон