Події
8 лютого 2016
Джемілєву вручили орден «за боротьбу з фашизмом в Росії»
Міжнародна антипутинська коаліція «Стоп фашизм в Росії» вручила національному лідерові кримських татар Мустафі Джемілєву орден «За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії».
news-image

Про це повідомляється на сторінці самого Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, передає «Є!».

Міжнародна антипутинська коаліція «Стоп фашизм в Росії» вручила національному лідерові кримських татар, народному депутату України, Уповноваженому Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву орден «За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії»,- йдеться у повідомленні.

Орден був вручений координатором міжнародної антипутинської коаліції «Стоп фашизм в Росії» Германом Обуховим за стійкість та мужність в боротьбі за права кримськотатарського народу і спротив російскьій окупації Криму.

Відомо, що Міжнародна антипутинська коаліція «Стоп фашизм в Росії» об'єднує багатьох громадських активістів і некомерційні організації з 16 країн світу: Росії, Білорусії, України, Естонії, Латвії, Німеччини, Великобританії, Грузії, Канади та інших.

Коаліція нагороджує орденом «За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії» військовослужбовців за героїзм, проявлений в бротьбі проти росіїйської агресії, а також вищих посадових осіб і політичних діячів.

Минулого року першим нагородженим цим орденом став майор Андрій Гречаний, відомий як «кіборг Рахман», командир відділення розвідки 81-ї бригади ЗСУ. Такий же орден був присуджений Герою України Надії Савченко, яку протиправно судять в Росії.

Читайте також: Джемілєв анонсував розпад Росії