Спорт
8 лютого 2016
Понад 4 тисячам легкоатлетів Росії заборонили виступати на міжнародних змаганнях
Федерація світової легкої атлетики опублікувала список російських спортсменів, яким заборонено виступати на міжнародних змаганнях в період дискваліфікації Всеросійської федерації легкої атлетики.
news-image

До списку увійшли 4027 спортсменів, повідомляє «Є!» з посиланням на ВВС.

У цьому списку опинились також і лідери збірної Росії – чемпіонка зі стрибків з жердиною Олена Ісінбаєва, Катерина Конєва, що спеціалізується в потрійному стрибку, лідер зі стрибків у довжину Дарина Клішина і Анна Чичерова, яка виступає в стрибках у висоту, а також бігун на дистанції з бар'єрами Сергій Шубєнков.

У списку також згадуються атлети, які опинилися в центрі допінгових скандалів: в спортивній ходьбі – Валерій Борчин, Сергій Кірдяпкін, Ольга Каніськіна, Сергій Бакулін, Володимир Канайкин, а також у бігу – Лілія Шобухова і Євгенія Золотова.

Зазначається, що список призначений для організаторів легоатлетичних турнірів і не є повним, тобто насправді під заборону потрапили більше спортсменів.

Допінговий скандал у легкій атлетиці розгорівся в грудні 2014 року після виходу в світ фільму німецької телекомпанії ARD. У ньому повідомлялося, що російські легкоатлети систематично вживали заборонені препарати за вказівкою своїх тренерів.

А в листопаді 2015 року IAAF відсторонила Всеросійську федерацію легкої атлетики від міжнародних змагань на невизначений термін. Крім того, російська федерація з атлетики погодилася із повним припинення участі своїх атлетів у всіх змаганнях.

Читайте також: Путін міг вплинути на приховування допінгових результатів - WADA